2013m. vadovo veiklos ataskaita, įgyvendinant tikslus

Grįžti atgal

Praėjusiais metais mes siekėme vaikų sveikatos kompetencijos stiprinimo, mažinant sergamumą, gerinant higienines sąlygas, įgyvendinant sveikos gyvensenos, sporto propagavimo projektus, keičiant mitybą į sveiką, ekologišką, subalansuotą vaikams. Kaip mums sekėsi? Kiek visi prisidėjome prie suplanuotų priemonių įgyvendinimo?
• Mažinti ankstyvojo amžiaus vaikų sergamumą padėjo šios priemonės : pratinimasis prie grupės birželio, rugpjūčio mėn.,
• specialistų (psichologo) ir auklėtojų komandinis darbas konsultuojant tėvelius adaptacijos klausimais ,
• priešepideminio režimo sustiprinimas – baktericidinės lempos , ekologiškų dezinfekcijos priemonių naudojimas, naujo valymo ir santechninio inventoriaus įsigijimas,
• tėvų ir darbuotojų informavimas – paskaitos“užkrečiamų ligų profilaktika“, susirinkimai, mokymai.
Įrengtas judėjimo žaidimų kambarys su minkštu sensoriniu sportiniu inventoriumi lopšelio grupėje, vedami sporto užsiėmimai.
Pagerintos higieninės sąlygos, įsigyjant naujus baldus : lovytės „Saulučių“ gr., rūbinėlės drabužinės vaikams „Saulėgrąžų“ ir „Žibuoklių“ gr., sėdmaišiai „ Ramunėlių“, Rūtų“,Raktelių“ gr.
Atnaujintos 6 smėlio dėžės, 12 suoliukų lauko žaidimų aikštelėse, įsigyta naujo inventoriaus – kilnojamų palapinių, namelių, tunelių sporto žaidimams.
Sportiniai projektai darželio ir miesto mąstu sustiprino 5-7 m. vaikų fizinę sveikatą, socialinę, bendravimo kompetenciją, suteikė judėjimo , pasirinkimo, pažinimo laisvės.
Pastiprinta Vaiko gerovės komisijos veikla: kiekvieną trečiadienį vyksta auklėtojų ir tėvų konsultavimas pagal ugdymosi problemas ir individualius poreikius, siekiant kiekvieno vaiko pažangos, sudaromi individualaus ugdymosi planai, įgyvendinama specialiųjų ugdymosi poreikių vaikų programa logopedo, psichologo kabinete ir kūrybos, bei sporto ir žaidimų kambaryje.
Pagal maitinimo organizavimo tvarką (2011m. ) iš pagrindų pakeista vaikų mityba. Atsisakyta vaikams netinkančių produktų: druskos, cukraus, sūrelių, jogurtų su priedais, daug riebalų turinčio maisto, batono. Tiekiamas ekologiškas pienas, jogurtas, varškės sūris, vaisiai, daržovės, padaugėjo vištienos, kalakutienos, veršienos, žuvies sunaudojimas, valgome įvairių grūdų duonos, šviežių natūralių kepinių, medaus, uogienių, geriame nesaldintos žolelių arbatos, natūralių sulčių ir vandens. Gaminame įvairesnių kruopų, makaronų košių. Stengiamės pirkti ne pačius pigiausius, bet gerus ir pigius produktus. Nuolat atnaujiname virtuvės inventorių, vengiant galimo užkrato. 20-ties dienų meniu sudaromas pagal pavyzdinius valgiaraščius ir technologijas. Kasmet atliekamos tėvų apklausos dėl mitybos gerinimo, atsižvelgiama į siūlymus, jei jie neprieštarauja sveikos mitybos principams. Džiaugiuosi, kad dauguma darbuotojų, vaikų ir tėvų pakeitė požiūrį į mitybą ir pradėjo vertinti tiekiamą sveiką maistą.
Pedagogai aktyviai mokėsi, dalinosi ir skleidė gerąją patirtį mikrorajone ir mieste, patobulino bendrąsias ir profesines kompetencijas, siekė ugdymosi proceso kokybės, maksimalaus tėvų dalyvavimo veikloje.
Finansų valdymas : padaugėjus vaikų galėjome pasidžiaugti didesnėmis mokinio krepšelio lėšomis, kurias panaudojome pagal prioritetus grupių aplinkoms turtinti ir išvykoms, projektams. Tačiau sumažėjo 2% parama, netolygus ugdymo lėšų surinkimas stabdo ugdymosi ir higieninių sąlygų gerinimą. Darbuotojai atlyginimus gavo laiku, nemažai jų galėjo pavaduoti kolegas ir taip papildomai užsidirbti ligų ir vasaros metu.
Dėkoju visiems supratusiems, prisidėjusiems, dalyvavusiems, stiprinant vaikų ir savo sveiką gyvenseną, tik bendru darbu ir visų pastangomis galime pasiekti 100% tikslų įgyvendinimo.
 
Parengė direktorė Dalia Žemonienė